Έκδοση ανατύπων έργων της «Κωνσταντινούπολης»

Ιερομονάχου Αναστασίου, Η Κωνσταντινούπολις
------------
Σειρά 5 έργων από τη σειρά «Κωνσταντινούπολη» 
του ιερομονάχου Αναστάσιου 
κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 
υψηλής ποιότητας αρχειακών εκτυπώσεων (giclee*)  
υπογεγραμμένων από τον καλλιτέχνη.
---------

  • G1_ H KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ (πανοραμικό), 30 Χ 110 εκ., αντίτυπα 55 
  • G2_ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ, 51 X 63 εκ., αντίτυπα 55
  • G3_ ΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ, 30 Χ 80 εκ., αντίτυπα 33
  • G4_ Η ΧΑΛΚΗ, 28 Χ 30 εκ., αντίτυπα 33
  • G5_ Η ΠΡΩΤΗ, 27 Χ 37 εκ., αντίτυπα 33
Υλικό εκτύπωσης: Hahnemuehle, German Etching 310 g/m² Fine Art Paper Μέθοδος Εκτύπωσης: Inkjet print with archival pigmented inks

-----------------------------------------

Η Λέξη : Giclee (zhee-klay) – Η Γαλλική λέξη “giclie” είναι το θηλυκό ουσιαστικό που σημαίνει ψεκασμός ή εκτόξευση υγρού.

Ο Όρος : Ο όρος “Giclee εκτύπωση” περιγράφει μία διαδικασία της εκτυπωτικής τεχνολογίας. Οι εικόνες ψηφιοποιούνται από υπερυψηλής ανάλυσης ψηφιακά σκάννερ και εκτυπώνονται με την χρήση archival μελανιών σε μία ποικιλία υλικών όπως, canvas, fine art και photo-base χαρτιά. Η διαδικασία της Giclee εκτύπωσης προσφέρει την υψηλότερη χρωματική ακρίβεια από οποιαδήποτε άλλη μορφή αναπαραγωγής.

Η Διαδικασία : Giclee εκτυπώσεις παράγονται συνήθως με την χρήση επαγγελματικών 7-colour και 12-colour ink-jet εκτυπωτών. Μεταξύ των κατασκευαστών συμπεριλαμβάνονται και κορυφαίες στον χώρο εταιρίες όπως η Epson, MacDermid Colorspan, & Hewlett-Packard. Αυτοί οι μοντέρνας τεχνολογίας εκτυπωτές είναι ικανοί να παράγουν εκπληκτικής λεπτομέρειας εκτυπώσεις τόσο για τις fine art εκτυπώσεις όσο και για την φωτογραφική αγορά. Οι Giclee εκτυπώσεις συχνά και μάλλον λανθασμένα συγχέονται με τις Iris Εκτυπώσεις, οι οποίες είναι 4-Colour ink-jet αναπαραγωγές από έναν πρωτοπορειακό εκτυπωτή της Iris Graphics στα τέλη της 10ετίας του ’70.

Η Ποιότητα : Η ποιότητα της Giclee εκτύπωσης υπερέχει των παραδοσιακών μεθόδων εκτύπωσης – λιθογραφία, off-set κ.τ.λ. – και συναντάται σε μουσεία, art galleries και φωτογραφικά στούντιο.

Η Αγορά : Giclee εκτυπώσεις βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υορκης, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ν.Υ. και στις Chelsea Galleries. Πρόσφατες εκδόσεις Giclee εκτυπώσεων έφτασαν στο ύψος των $10.800 για έργο της Annie Leibovitz, $9.600 για έργο του Chuck Close, και τα $22.800 για έργο του Wolfgang Tillmans (April 23/24 2004, Photographs, New York, Phillips de Pury & Company.)

Προστιθέμενη Αξία : Πολλοί καλλιτέχνες δημιουργούν εκδόσεις, ανοικτές ή περιορισμένες, για να προσθέσουν αξία και να αυξήσουν την δυναμική της δουλειάς τους.

Αρίθμηση : Οι περιορισμένες εκδόσεις στις giclee εκτυπώσεις κυμαίνονται μεταξύ 25 με 250 αναπαραγωγές, 5 ή λιγοτέρων έργων ενός καλλιτέχνη.

Εκδόσεις : Η αρίθμηση μιας έκδοσης επηρεάζει την τιμή των εκτυπώσεων. Γενικότερα, όσο ποιο λίγες οι εκτυπώσεις τόσο μεγαλύτερη η προστιθέμενη αξία. Οι τιμές διαμορφώνονται έτσι ώστε καθώς μία έκδοση εξαντλείται, η τιμή αυξάνεται. Οι τιμές ορίζονται συνήθως κάτω από το μισό της αξίας του πρωτοτύπου για τους Ζωγράφους και στο μισό της αρχικής φωτογραφικής εκτύπωσης για τους Φωτογράφους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διονύσιος ο εκ Φουρνά

Τα Άγραφα στη διαδρομή της ιστορίας: Διονύσιος ο εκ Φουρνά