Εγκαίνια της έκθεσης του ιερομονάχου Αναστασίου «Κωνσταντινούπολις»

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008, τα εγκαίνια της έκθεσης του και Γέροντος του Ιερού Κελλίου Τιμίου Προδρόμου ιερομονάχου Αναστασίου με τίτλο «Κωνσταντινούπολις».
Σε μια ιδιαιτερα ζεστή ατμόσφαιρα στο φιλόξενο πατάρι του Ιανού, οι φιλότεχνοι είχαν την τύχη να χαρούν από κοντά τα γεμάτα ζωντάνια, καλότητα και συναίσθημα έργα του παπα Αναστάση εμπνευσμένα από την Κωνσταντινούπολη, τὴν κλεινὴ καὶ περίφημο καὶ εὐκλεὴ καὶ μεγαλοπρεπεστάτη καὶ εὐγενὴ πόλιν, ὄντως ἐκλαμπροτάτη καὶ βασιλεύουσα τῶν πόλεων, ἡμῶν πατρίδα!
Την σεμνή παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των καταστημάτων ΙΑΝΟΣ κ. Νικόλαος Καρατζάς, δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων, υπέρτιμο και έξαρχο Προποντίδος, κ. Ιάκωβο, που οικονομία Θεού έφερε στην Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων συνοδευόμενος από περίπου είκοσι έγκριτους Κωνσταντινουπολίτες.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο του παπα Αναστάση τον οποίο γνωρίσαμε -όπως είπε- ευλαβικό προσκυνητή στην πάτρια γη της Κωνσταντινούπολης με υγρά μάτια να γυρίζει γύρω-γύρω και να προσπαθεί να συλλάβει τον τόπο, τον χρόνο, τη μνήμη, τον πόνο και το μεγαλείο της Πόλεως και της Ρωμιοσύνης.
Ο Θωμάς Κοροβίνης, ποιητής, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών, που υπηρέτησε ως φιλόλογος για 8 χρόνια στο Ζάππειο και Κεντρικό Παρθεναγωγείο της Κωνσταντινούπολης, εξέφρασε την χαρά του βλέποντας τη νέα δουλειά του παπα Αναστάση και ευχήθηκε συνέχεια στο πηγαίο ταλέντο του προς χάριν όλων.
Ο Γέροντας, κλείνοντας την μικρή αυτή τελετή, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο που τίμησε με την παρουσία του την έκδήλωση, προσφέροντάς του μάλιστα ως αντίδωρο την πρόσφατη έκδοση της «Ερμηνείας της ζωγραφικής τέχνης» του -και κτίτορα του Κελλίου- ιερομονάχου Διονυσίου του εκ Φουρνά.
-------------------------------------
Δείτε το σχετικό βίντεο-κλιπ με στιγμιότυπα από τα εγκαίνια.
(επιμέλεια Θοδωρής Ανδρεάδης)
-----------------------------------
Η έκθεση θα παραμείνει στον ΙΑΝΟ έως τις 18 Οκτωβρίου 2008 (ανοικτά τις ώρες λειτουργίας βιβλιοπωλείου, τηλ. 2310.276.447, υπεύθυνη κ. Ελίνα Μπάγα).
Υπενθυμίζουμε ότι με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορούν 3 συλλεκτικές αφίσες (1/500, εκτύπωση off-set στο λιθογραφείο του κ. Α.Α. Αλτιντζή), καθώς και 5 έργα ανάτυπα ("χαρακτικά") σε περιορισμένο αριθμό εκτυπώσεων (giclee με επιμέλεια των Αφων Γράνη / Colour Consulting Group), αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.
-----------/----------
---------------

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διονύσιος ο εκ Φουρνά

Τα Άγραφα στη διαδρομή της ιστορίας: Διονύσιος ο εκ Φουρνά