Ο Άγιος Καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου στη Βέροια

Την Δ´ Κυριακή των Νηστειών 29 Μαρτίου 2009 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου της Βέροιας, στο πλαίσιο των Κατανυκτικών Εσπερινών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής του Εσφιγμένου κ. Χρυσόστομος ανέπτυξε στο εκκλησίασμα το θέμα «Η κλίμαξ των αρετών».
Το εκκλησίασμα, που κατέκλυσε τον Ναό του Αγίου Αντωνίου, με προσήλωση παρακολουθεί την ομιλία του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Ο Γέροντας εύχεται δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια της Σαρακοστής,

 

 Οι Φίλοι της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου διένειμαν καλαίσθητο ενημερωτικό τρίπτυχο έντυπο σχετικά με την Μονή του Εσφιγμένου, με σύντομο ιστορικό από κτίσεως της μονής, χαιρετισμό του Καθηγουμένου κ. Χρυσοστόμου, καθώς και αναπαραγωγή σπάνιας γκραβουρας του 19ου αιώνα του ελβετού ζωγράφου Karl Girardet με άποψη της μονής.

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το πέρας του Εσπερινού, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, τον Άγιο Καθηγούμενο της Ι.Μ. του Εσφιγμένου κ. Χρυσόστομο και πατέρες μπροστά στο εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο του Αγίου Αντωνίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διονύσιος ο εκ Φουρνά

Τα Άγραφα στη διαδρομή της ιστορίας: Διονύσιος ο εκ Φουρνά